ΠΑΡΑΓΩΓΗ PRODUCTION HERSTELLUNG ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ TRACKING


ΚΑΜΟΥΤ , KHORASAN , triticum turanicum , 100% ελληνικής παραγωγής

Δωρεάν Καλλιέργεια (σπόρος) Κεφίρ (Kefir)

Bαλσαμόλαδο ή Σπαθόλαδο , 50ml

Βότανα

Μέλι

Θρεψίνη

Φρέσκια ΓΥΡΗ Μελισσών , Εντελώς Νωπή , 100 % Ελληνική Aνεπεξέργαστη (Πληροφορίες μόνο στα 500g)

Melifera Face Body Creme , ''Βασιλική'' Κηραλοιφή

Πρόπολη

Βασιλικός πολτός 100% Ελληνικός,Νωπός

Παστέλι μόνο με μέλι , χωρίς ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Ζυμαρικά

Σαπούνι

Σταφυλομέλι (Πετιμέζι) , αθέρμαστο (μόνο στούς 40 C) , 350g

Προϊόντα > Φρέσκια ΓΥΡΗ Μελισσών , Εντελώς Νωπή , 100 % Ελληνική Aνεπεξέργαστη (Πληροφορίες μόνο στα 500g)


NΩΠΗ ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΦΡΕΣΚΙΑ 100% Νωπή και Ελληνική ,250g , τηλ 697 28 28 629 ( Q ) , 698 39 19 602 ( Cosmote whats up ) fb soulis oikonomou e-mail:soulis1972@hotmail.com

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΦΡΕΣΚΙΑ 100% Νωπή και Ελληνική , Περιοχή Καλόγριας Αχαϊας
(Δεν προέρχεται από μονοκαλλιέργεια αλλά από ποικίλη ανθοφορία πάνω από 45 ανοιξιάτικων λουλουδιών )
Βλέπε στο τέλος κατάλογο λουλουδιών (προέλευση γυρεόκοκκων)

Φρέσκια γύρη ή νωπή γύρη σημαίνει ότι

μόλις ο μελισσοκόμος τη συλλέγει κάθε απόγευμα από τα μελίσσια την αποθηκεύει

ΑΜΕΣΩΣ στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ
(μέσα σε 100% βαμβακερές σακκούλες)

έτσι ώστε να μη χάσει κανένα από τα 100 και πλέον πολύτιμα ΕΝΖΥΜΑ
τα οποία δρούν σαν μία ΒΟΜΒΑ ζωντάνιας,νεότητας και μακροζωϊας για τον ανθρώπινο οργανισμό.Η διάθεση της στους καταναλωτές πρέπει να γίνεται μετά από παραμονή τουλάχιστον 48 ωρών στην κατάψυξη, έτσι ώστε να σταθεροποιείται το ενζυμικό περιβάλλον , να απενεργοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο οι αλλεργιογόνοι παράγοντες και να θανατώνονται οι τυχον μικροοργανισμοί.

Από του Ευαγγελισμού και μετά , ευαγγελίζεται και ολόκληρη η φύση
το πιο κορυφαίο και ανώτερο προϊόν που μπορεί να παράξει.
Από περίπου 25 Μάρτη μέχρι 25 Μάη καθε μέρα το απόγευμα μαζεύω τη γύρη από τα μελίσσια και τη βάζω κατευθείαν κατάψυξη για να διατηρηθεί μαλακιά και νωπή.
Όταν θα παραγγείλετε και η αποστολή θα διαρκέσει 24-48 ώρες το πολύ , εκτός κατάψυξης, θα ξεκινήσει σταδιακά λόγω απόψυξης η λεγόμενη " οξυγαλακτική ζύμωση " , κατά τη διάρκεια της οποίας "καίγονται" τα σάκχαρα της γύρης και παράγονται φυσικές αντιβιοτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ευεργετούν τον οργανισμό με παρόμοιο τρόπο όπως το κεφίρ , το γιαούρτι κ.α.
Αν όμως μείνει ακόμα περισσότερο εκτός κατάψυξης θα αρχίσουν να μειώνονται δραματικά τα ένζυμα , και θα αρχίσει σιγά σιγά να ξινίζει , όπως ακριβώς και το κεφίρ ή το γιαούρτι (ρίχνουμε το γάλα στη μαγια του κεφίρ και το αφήνουμε 24 ώρες περίπου μεχρι να ολοκληρωθεί η οξυγαλακτική ζύμωση , δηλ. τα ζάχαρα του γάλακτος,η λακτόζη , μετατρέπονται σε γαλακτικό οξύ και στη συνέχεια το βάζουμε ψυγείο).
Αν λοιπόν ο μελισσοκόμος π.χ. μαζέψει τη γύρη κάθε 2η μέρα από το μελίσσι η την απλώσει μερικές μέρες για να στεγνώσει , τότε με τη μεταφορά θα μειωθεί σημαντικά η ποιότητά της.

Όταν οι μέλισσες συλλέγουν γύρη ή νέκταρ από καλλιέργειες που έχουν ραντιστεί με φυτοφάρμακα , πεθαίνουν πριν ακόμα εισέλθουν στην κυψέλη.
Τέτοια ατυχήματα έχουν αναφερθεί σε μονοκαλλιέργειες ,στα βαμβάκια,στις πορτοκαλιές κ.α. όπου έχουν καταστραφεί ολόκληρα μελισσοσμήνη.

Στη Γερμανική βιβλιογραφία αναφέρεται πείραμα στη βιομηχανική περιοχή του Ντίσελντορφ ( από τις πιο μολυσμένες περιοχές της Ευρώπης) όπου τοποθέτησαν μελισσοσμήνη.Παραδόξως η επιβάρυνση στα προιόντα των μελισσών ήταν μηδαμινή.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Η νωπή γύρη διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα συστατικά της μόνο στην κατάψυξη (τα βάζα δε σπάνε στην κατάψυξη), μέσα στην οποία μπορεί να καταναλωθεί και ύστερα από ένα χρόνο.
Η ημιαποξηραμένη (που συντηρείται στο ψυγείο) και η αποξηραμένη γύρη (η οποία δε χρειάζεται ψυγείο) είναι λόγω της απουσίας των ενζύμων καθώς και άλλων πολύτιμων συστατικών , μικρότερης βιολογικής και θρεπτικής αξίας.
Η κατανάλωση της γύρης δεν ενδείκνυται γιά άτομα πού εκδηλώνουν ισχυρές αλλεργικές εκδηλώσεις στο προιόν αυτό.
Ενώ αντίθετα βοηθάει να ξεπεραστούν ασθενείς αλλεργικές εκδηλώσεις από διάφορες άλλες αιτίες όπως π.χ. αλλεργική ρινίτιδα.
Η διατήρηση μιάς καλής φυσικής σωματικής και πνευματικής κατάστασης , επιβάλλει την ημερήσια κατανάλωση επαρκούς ποσότητας γύρης , λόγω της υποβαθμισμένης διατροφής του σημερινού ανθρώπου.
«Αν θέλετε να ζήσετε και να γεράσετε αξιοπρεπώς τρώτε κάθε μέρα γύρη»
Ελάχιστη ημερήσια κατανάλωση:
4 κουταλάκια του γλυκού
Συνιστάται να καταναλώνεται αναμεμιγμένη σε μισό ποτήρι χυμού ή νερού.
Όταν καταναλώνετε με άδειο στομάχι πριν το φαγητό επιταχύνει τις καύσεις και χάνουμε βάρος καίγοντας περιττά λίπη.
Ενώ όταν καταναλώνετε μετά το φαγητό αυξάνει τη μυϊκή μάζα του σώματος.Γι αυτό αποτελεί το άριστο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για τους αθλητές.
Ξεκινάτε με ένα κουταλάκι την πρώτη μέρα , τη δεύτερη με 2 κουταλάκια κλπ
Συνιστώμενη δόση : 3 κουταλάκια το πρωί και 3 το μεσημέρι
Αθανάσιος Οικονόμου Παραγωγός 6972828629,2693023949
www.healthy-products.gr , e-mail:soulis4869@yahoo.gr

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ Συσκευασία 250γρ
(Νωπή, όχι αποξηραμένη)

Η γύρη είναι το σπερματοζωάριο των λουλουδιών.

To γενετικό υλικό ( DNA ) της ελληνικής φύσης , της αρχαίας Ελλάδας !!!

Δηλαδή " ΓΥΡΗ=ΖΩΗ "

Συλλέγεται από τις μέλισσες και είναι η πρωτεϊνούχος τροφή τους. Παράλληλα είναι και το καλύτερο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για τον άνθρωπο. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, φυσικές ορμόνες, ένζυμα, αυξητικές ουσίες, φυσικά αντιβιοτικά, μεταλλικά και ανόργανα στοιχεία και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.
Μέχρι τη δεκαετία του 70 όλοι οι αθλητές στους ολυμπιακούς αγώνες χρησιμοποιούσαν τη γύρη ώς φυσικό "αναβολικό" , καθώς ρίχνει σε σημαντικό βαθμό τους παλμούς της καρδιάς και έτσι αυξάνεται η αντοχή του αθλητή.
Περιέχει ποσοστιαία 5 φορές περισσότερες πρωτεΐνες και 7,5 φορές περισσότερο σίδηρο από το μοσχαρίσιο κρέας, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο από όλες τις τροφές, έχει 20 φορές περισσότερη καροτίνη από το καρότο και αρκετές φορές περισσότερη βιταμίνη Α από ότι έχει το λάχανο.
Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται και δε μπορεί να συνθέσει, που είναι τα παρακάτω:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ
1 α – Αμινοβουτυρικό οξύ 12 Κυστίνη
2 Αλανίνη 13 Λευκίνη
3 Αργινίνη 14 Λυσίνη
4 Ασπαραγονικό οξύ 15 Μεθειονίνη
5 Ασπαρτικό οξύ 16 Προλίνη
6 Βαλίνη 17 Σερίνη
7 Γλουταμινικό οξύ 18 Τρυπτοφάνη
8 Γλυκίνη 19 Τυροσίνη
9 Θρεονίνη 20 Υδροξυπρολίνη
10 Ισολευκίνη 21 Φαινυλαλανίνη
11 Ιστιδίνη
30 gr γύρης την ημέρα ικανοποιούν τις ανάγκες ενός ενήλικα σε αμινοξέα.
35 gr γύρης περιέχουν τόσες πρωτεΐνες και αμινοξέα όσο και 180 gr μοσχαρίσιο κρέας ή 7 αυγά.
Περιέχει όμως και πολλές βιταμίνες.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ
1 Θειαμίνη Β1
2 Ριβοφλαβίνη Β2
3 Παντοθενικό οξύ Β3
4 Νιασίνη Β5 (αγχολυτική βιταμίνη)
5 Πυριδοξίνη Β6
6 Φολικό οξύ Bc
7 Βιοτίνη Η
8 Ρουτίνη R (τονώνει την καρδιά, προφυλάσσει από εγκεφαλικά)
9 Ασκορβικό οξύ C
10 Αξηροφθόλη A
11 Καλσιφερόλη D
12 Τοκοφερόλη E
13 Νιασίνη PP
14 Αντιαιμορραγική Κ
15 Κοβαλαμίνη Β12

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε ρουτίνη (βιταμίνη R) τονώνει την καρδιά και χαμηλώνει τους ρυθμούς της, αυξάνει την ανθεκτικότητα, διατηρώντας την ελαστικόητα των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες και οφθαλμικές ρήξεις.
Περιέχει γοναδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απ' ευθείας στους γενετικούς αδένες, τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία αυτών των ορμονών. Αυξάνει τη σεξουαλική ικανότητα και γονιμότητα του άνδρα και της γυναίκας.
Ύστερα από χορήγηση γύρης, σε άντρες που θεωρούνταν στείροι, παρατηρήθηκε ότι ένα ποσοστό από αυτούς κατάφερε να αφήσει έγκυο τη γυναίκα τους.
Περιέχει φυσικές χρωστικές ουσίες όπως η ξανθίνη και η καροτίνη.
Η μεγάλη όμως, αξία της γύρης έγκειται στα ένζυμα που περιέχει και τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός για ολες τις λειτουργίες του.Ας σημειωθεί ότι η διατροφή του σημερινού ανθρώπου είναι πολύ φτωχή σε ένζυμα , αν σκεφτούμε ότι αυτά υπάρχουν στο κεφίρ ,στο ξυνόγαλο,στο γιαούρτι, στο φρέσκο γάλα, στο γνήσιο μέλι και λιγότερο στα φρούτα.Στην ιστοσελίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , www.melinet.gr , αναφέρεται ότι η γύρη περιέχει πάνω από 100 ένζυμα , ονομαστικά όμως βρήκαμε μόνο 20 , τα οποία και παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΖΥΜΩΝ
1 Αμυλάση
2 Καταλάση
3 Κοζυμάση
4 Συστήματα κυτοχρωμάτων
5 Διαφοράση
6 Διαστάση
7 Λακτική δευδρογενάση
8 Πεπτάση
9 Φωσφατάση
10 Σακχαράση
11 Σακινική δευδρογενάση
12 Συνεζυμάση
13 Ιμβερτάση
14 Τρυψίνη
15 Τρανσφεράση
16 Υδρολάση
17 Λυάση
18 Λιγάση
19 Ισομεράση
20 Πεψίνη

Περιέχει ακόρεστα λίπη που σε συνδυασμό με τις διάφορες βιταμίνες προστατεύουν από την αρτηριοσκλήρυνση.
Οι υδατάνθρακες που περιέχει γλυκόζη, φρουκτόζη, πεντογάνες, δεξτρίνες, άμυλο, κυτταρίνη, πολλενίνη βοηθούν τον οργανισμό να κάψει τα λίπη των τροφών.
Μεγάλη είναι η αξία της γύρης όσο αναφορά και στα σπάνια μεταλλικά και ανόργανα ιχνοστοιχεία που περιέχει τα οποία δρουν ως καταλύτες για την μετατροπή της τροφής σε αφομοιώσιμη ύλη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ – ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
1 Κάλιο 14 Χαλαζίας
2 Μαγνήσιο 15 Νάτριο
3 Ασβέστιο 16 Αργίλιο
4 Σίδηρος 17 Βόριο
5 Πυρίτιο 18 Ιώδιο
6 Φώσφορος 19 Νικέλιο
7 Θείο 20 Τιτάνιο
8 Χλώριο 21 Χρώμιο
9 Μαγγάνιο 22 Κασσίτερος
10 Χαλκός 23 Φθόριο
11 Ψευδάργυρος
12 Μόλυβδος
13 Σελήνιο (για το δέρμα)

Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες οι οποίες προφυλάσσουν τον οργανισμό από διάφορα μικρόβια όπως αυτό της Σαλμονέλας.
Από το 18ο αιώνα χρησιμοποιείται στη διαιτητική.
Βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση). Η γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι εντομόφιλη. Συνήθως η ανεμόφιλη γύρη προκαλεί αλλεργίες. Παρ' όλ' αυτά οι μέλισσες προσθέτουν στη γύρη που μαζεύουν σάλιο και νέκταρ πράγμα που εξουδετερώνει σχεδόν κάθε αλλεργικό παράγοντα.
Η γύρη έχει ένα καταπληκτικό και καλά αποδειγμένο αποτέλεσμα πάνω σε κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω των πολλών και σπανίων ιχνοστοιχείων που περιέχει.
Ένας αθλητής παίρνοντας γύρη καλύπτει άνετα στην προπόνηση 50km αντί 30km υπό κανονικές συνθήκες και με λιγότερες από 5.000 θερμίδες.
Περιέχει 3 αυξητικές ουσίες. Θεραπεύει την χρόνια προστατίτιδα και βελτιώνει θεαματικά τη καλοήθη και κακοήθη φλεγμονή του προστάτη ίσως λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων ψευδάργυρου που περιέχει.
Είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών.
Ενδείκνυται για τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.
Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στο δέρμα και την αισθητική του.
Μειώνει την ακμή του προσώπου και διευκολύνει τη θεραπεία εγκαυμάτων.
Περιέχει καροτίνια τα οποία προστατεύουν τον άνθρωπο από διάφορα είδη καρκίνου.
Προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές ακτινοβολίες-ραδιενέργεια. Ζωτικά όργανα σχεδόν αδρανοποιημένα λόγω ακτινοβολιών επανήλθαν σχεδόν 100% ύστερα από τη χορήγηση γύρης (το συκώτι τετραπλασίασε τη δυνατότητά του να παράγει γλυκογόνο).
Περιέχει ριβοφλαβίνη, μια βιταμίνη που ενεργεί πάνω στον αμφιβληστροειδή του ματιού με αποτέλεσμα να ξεκουράζει και να προστατεύει την όραση.
Λόγω των φυσικών αντιβιοτικών ουσιών που περιέχει προφυλάσσει από κρυολογήματα και γρίπη. Βοηθά στα γυναικεία προβλήματα εμμηνόρροιας, εμμηνόπαυσης (περίοδος κλιμακτηρίου).
Αυξάνει τις νοητικές ικανότητες, προσφέρει ευεξία και ευφορία. Αποτελεί άριστο φυσικό αναζωογονητικό για οποιαδήποτε περίπτωση καταπτώσεως του οργανισμού. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για περιπτώσεις κοπώσεων.
Ενισχύει τη συστολή της καρδιάς και έχει διουρητική δράση. Βοηθά στη διανοητική λειτουργία και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
Βελτιώνει θεαματικά επίμονες δυσκοιλιότητες, διάρροιες, εντεροκολίτιδες, που οφείλονται σε ακανόνιστη ανάπτυξη χλωρίδας στο έντερο ή και άλλα παθογόνα μικρόβια.
Εκπληκτικά είναι όμως τα αποτελέσματα της χορήγησης γύρης στα παιδιά. Αυξάνει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων κατά 30% και την αιμοσφαιρίνη κατά 15%. Δυναμώνει τον οργανισμό των παιδιών για αντίσταση στις αρρώστιες του χειμώνα και επιπλέον βοηθάει για συγκέντρωση στα σχολικά μαθήματα. Η γύρη όμως ενδείκνυται και για τα διανοητικά καθυστερημένα παιδιά ή και τα καθυστερημένα στην ανάπτυξη.
Όσον αφορά τον διαβήτη αναφέρονται περιπτώσεις μεγάλης βελτίωσης με χορήγηση γύρης.
Στρες, άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία, τάση για αμνησία, καταπολεμούνται άριστα με τη γύρη.
Για το πάρκινσον αναφέρονται αποτελέσματα βελτίωσης με τη χρήση γύρης.
Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση, και το σφρίγος του ανθρώπου, επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα.
Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου στη Ρωσία και των βουνών Βικαμπόμπα στο Εκουαδόρ, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Θετικός επηρεασμός της Γύρης
1 Κρυολογήματα – Γρίπη
2 Αλλεργικό συνάχι – Άσθμα – Αλλεργίες
3 Αθλητές – Αθλητικές δραστηριότητες
4 Προστάτης – Προστατίτιδα
5 Ρευματισμοί – Αρθρίτιδες
6 Τριχόπτωση – Χρώμα, υγεία μαλλιών
7 Δέρμα – Ακμή προσώπου – Εκζέματα
8 Παθήσεις από ακτινοβολίες – Ραδιενέργεια
9 Συκώτι
10 Γυναικεία προβλήματα – Κλιμακτήριος
11 Νοητικές ικανότητες – Πνευματική διαύγεια
12 Σωματική ευεξία – Ευφορία
13 Αναζωογόνηση – Ανδρισμός
14 Σεξουαλική ικανότητα ανδρών-γυναικών
15 Ανακούφιση κόπωσης – Έλεγχος όρεξης, βάρους
16 Παιδιά
17 Διαβήτης
18 Στρες – Άγχος – Κατάθλιψη – Αϋπνία
19 Όραση
20 Εντερικές διαταραχές – Κολικοί – Κολίτιδα
21 Πάρκινσον
22 Εγκεφαλικές διαταραχές και αιμορραγίες
23 Καρδιά
24 Τριχοειδή αγγεία
25 Αδυναμία – Εξασθένηση οργανισμού
26 Θυρεοειδής αδένας
27 Αναιμία
28 Ανοσοποιητικό σύστημα
29 Αρτηριοσκλήρυνση
30 Βουλιμία
31 Γήρας
32 Εγκυμοσύνη – Θηλασμός
33 Δυσπεψία
34 Κακοήθεις όγκοι – Καρκίνος
35 Νεφρά
36 Χοληστερίνη

Κατάλογος λουλουδιών-Λίστα προέλευσης γυρεόκοκκων

Παπαρούνα "Papaver rhoeas" (μαύροι γυρεόκοκκοι)
Λαδανιά η Κουνούκλα "Cistus creticus" (πορφυροί γυρεόκοκκοι)
Mαυρολαδανιά "Cistus monspeliensis"
Ανοιξιάτικο Ρείκι "Erica arborea" (ασπρορόδινοι γυρεόκοκκοι)
Άγριο Σκόρδο "Αllium ursinum"
Άγριο Πράσο "Αllium ampeloprasum"
Ασφόδελος "Αsphodelus spp"
Βελανιδιά "Quercus macrolepis" (καφέ γυρεόκοκκοι)
Βατομουριά "Rubus ssp"
Βυσσινιά "Prunus cerasus"
Βίκος "Vicia sativa" (μώβ γυρεόκοκκοι)
Βερυκοκκιά "Prunus armeniaca"
Δαμασκηνιά "Prunus domestica"
Δενδρολίβανο "Rosmarinus officinalis"
Μολόχα "Malva spp" (ρόζ γυρεόκοκκοι)
Πορτοκαλιά "Citrus sinensis" (κίτρινοι γυρεόκοκκοι)
Ευκάλυπτος "Eucalyptus globulus" (κίτρινοι γυρεόκκοκοι)
Πικροράδικο "Cichorium intybus"
Κρεμμύδι "Allium cepa"
Αγριοτρίφυλλο "Melilotus Medicus" (γκρι γυρεόκοκκοι)
Μηδική "Medicago sativa"
Αγιόκλημα "Lonicera Etrusca"
Πολυκόμπι "Polygonum aviculare" (κοκκινο-ροζ γυρεόκκοκοι)
Ροδακινιά "Prunus persica"
Ταραξάκο "Taraxacum officinale" (ανοιχτοκίτρινοι γυρεόκκοκοι)
Τριανταφυλλιά "Rosa spp"
Μανταρινιά "Citrus deliciosa"
Λεμονιά "Citrus limon"
Γάλλιο η κολλιτσίδα "Galium aparine"
Μάραθος "Foeniculum vulgare"
Βρούβα η Σινάπι η Λαψάνα (κιτρινο-πορτοκαλί γυρεόκκοκοι)
Οξαλίδα η Ξυνάκι "Oxalis spp" (κίτρινοι γυρεόκοκκοι)
Δάφνη Βάγια "Laurus nobilis"
Χαμομήλι "Chamomila recutita"
Ανεμώνη "Anemone spp"
Λάμιο "Lamium purpureum" (πορτοκαλοκόκκινοι γυρεόκκοκοι)
Τριφύλλι το λειμώνιο "Trifolium pratense"
Τριφύλλι το φραουλόμορφο "Trifolium fragiferum"
Φράξος "Fraxinus spp"
Kυδωνιά "Cydonia oblonga"
Λωτός "Diospyros kaki"
Σπάρτο "Spartium junceum"
Ρόκα "Εruca sativa"
Ζωχός "Sonchus spp"
Tσουκνίδα "Urtica urens"
Ψευδοακακία "Robinia pseudoacacia"
Kαλλιστήμων "Callistemon lanceolatus"


Αθανάσιος Οικονόμου Παραγωγός 6972828629,2693023949
www.healthy-products.gr , e-mail:soulis4869@yahoo.gr

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

- Γύρω από τη Γύρη, Θ. Μπίκος, Εκδ. Ψύχαλου, σελ. 72-79, 112-133.

- Οι μέλισσες θεραπεύουν, R. Domerego, Εκδ. Ψύχαλου, σελ. 142-145, 167-195.

- Μέλισσα και μελισσοκομική τεχνική, Π. Χαριζάνης, Β΄ Έκδοση, Εκδ. Μελισσοκομική Επιθεώρηση, Ν. Παππάς, σελ. 205 – 208.

-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , www.melinet.gr

-Το μέλι στη ζωή μας , Μυρσίνη Λαμπράκη


ΑΝΑΣΤΗΤΩ ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν. 3 ὡς ἐκλείπει καπνός, ἐκλιπέτωσαν· ὡς τήκεται κηρὸς ἀπὸ προσώπου πυρός, οὕτως ἀπολοῦνται οἱ ἁμαρτωλοὶ ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ.Το προσταχθέν μυστικώς λαβών έν γνώσει,

εν τή σκηνή του Ιωσήφ σπουδή επέστη,

ο ασώματος λέγων τή Απειρογάμω.

Ο κλίνας τή καταβάσει τους ουρανούς,

χωρείται αναλλοιώτως όλος εν σοι·

ον καί βλέπων εν μήτρα σου,

λαβόντα δούλου μορφήν,

εξίσταμαι κραυγάζειν σοι·

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη,

ειπείν τή Θεοτόκω το Χαίρε· (εκ γ')

καί συν τή ασωμάτω φωνή, σωματούμενόν σε

θεωρών Κύριε, εξίστατο καί ίστατο, κραυγάζων

πρός αυτήν τοιαύτα·

χαίρε δι ης η χαρά εκλάμψει

χαίρε δι' ης η αρά εκλείψει

χαίρε του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις

χαίρε των δακρύων της Εύας η λύτρωσις

χαίρε ύψος δυσανάβατον ανθρωπίνοις λογισμοίς

χαίρε βάθος δυσθεώρητον καί Αγγέλων οφθαλμοίς

χαίρε ότι υπάρχεις Βασιλέως καθέδρα

χαίρε ότι βαστάζεις τόν βαστάζοντα πάντα

χαίρε γαστήρ ενθέου σαρκώσεως

χαίρε δι' ης νεουργήται η κτίσις

χαίρε δι' ής βρεφουργείται ο Κτίστης

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Βλέπουσα η Αγία, εαυτήν εν αγνεία,

φησί τω Γραβριήλ θαρσαλέως·

το παράδοξόν σου της φωνής, δυσπαράδεκτόν μου τή ψυχή φαίνεται·

ασπόρου γαρ συλλήψεως, τήν κύησιν πώς λέγεις κράζειν·

Αλληλούϊα.Γνώσιν άγνωστον γνώναι, η Παρθένος ζητούσα,

εβόησε πρός τόν λειτουργούντα·

εκ λαγόνων αγνών,

Υιόν πώς εστι τεχθήναι δυνατόν; λέξον μοι·

πρός ην εκείνος έφησεν εν φόβω, πλην κραυγάζων ούτω·

χαίρε βουλής απορρήτου μύστις

χαίρε σιγής δεομένων πίστις

χαίρε των θαυμάτων Χριστού το προοίμιον

χαίρε των δογμάτων αυτού το κεφάλαιον

χαίρε κλίμαξ επουράνιε δι' ής κατέβει κατέβη ο Θεός

χαίρε γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης πρός ουρανόν

χαίρε το των Αγγέλων πολυθρύλητον θαύμα

χαίρε το των δαιμόνων πολυθρήνητων τραύμα

χαίρε το φώς μηδένα διδάξασα

χαίρε σοφών υπερβαίνουσα γνώσιν

χαίρε πιστών καταυγάζουσα φρένας

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Δύναμις του Υψίστου, επεσκίασε τότε,

πρός σύλληψιν τή Απειρογάμω·

καί τήν εύκαρπον ταύτης νηδύν, ως αγρόν υπέδειξεν ηδύν άπασι,

τοις θέλουσι θερίζειν σωτηρίαν, εν τω ψάλλειν ούτως·

Αλληλούϊα.Έχουσα θεοδόχον η Παρθένος τήν μήτραν,

ανέδραμε πρός τήν Ελισάβετ,

το δε βρέφος εκείνης ευθύς, επιγνόν τόν ταύτης ασπασμόν, έχαιρε!

Καί άλμασιν ως άσμασιν, εβόα πρός τήν Θεοτόκον.·

χαίρε βλαστού αμαράντου κτήμα

χαίρε γεωργόν γεωργούσα Φιλάνθρωπον

χαίρε φυτουργόν της ζωής ημών φύουσα

χαίρε άρουρα βλαστάνουσα ευφορίαν οιοκτιρμών

χαίρε τράπεζα βαστάζουσα ευθηνίαν ιλασμών

χαίρε ότι λειμώνα της τρυφής αναθάλλεις

χαίρε ότι λιμένα των ψυχών ετοιμάζεις

χαίρε δεκτόν πρεσβείας θυμίαμα

χαίρε παντός του κόσμου εξίλασμα

χαίρε Θεού πρός θνητούς ευδοκία

χαίρε θνητών προς Θεόν παρρησία

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Ζάλην ένδοθεν έχων, λογισμών αμφιβόλων,

ο σώφρων Ιωσήφ εταράχθη, πρός τήν άγαμόν σε θεωρών,

καί κλεψίγαμον υπονοών άμεμπτε·

μαθών σε σου τήν σύλληψιν εκ Πνεύματος Αγίου έφη·

Αλληλούϊα.Ήκουσαν οι Ποιμένες, των Αγγέλων υμνούντων,

τήν ένσαρκον Χριστού παρουσίαν·

καί δραμόντες ως πρός ποιμένα,

θεωρούσι τούτον ως αμνός άμωμον,

εν τη γαστρί Μαρίας βοσκηθέντα,

ην υμνούντες είπον·

χαίρε αμνού καί Ποιμένος Μήτηρ

χαίρε αυλή λογικών προβάτων

χαίρε αοράτων εχθρών αμυντήριον

χαίρε Παραδείσου θυρών ανοικτήριον

χαίρε ότι τα ουράνια συναγάλλεται τή γη

χαίρε ότι τα επίγεια συγχορεύει ουρανοίς

χαίρε των Αποστόλων το ασίγητον στόμα

χαίρε των Αθλοφόρων το ανίκητον θάρσος

χαίρε στερρόν της πίστεως έρισμα

χαίρε λαμπρόν της χάριτος γνώρισμα

χαίρε δι ης εγυμνώθη ο Άδης

χαίρε δι ης ενεδύθημεν δόξαν

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Θεοδρόμον αστέρα, θεωρήσαντες Μάγοι,

τή τούτου ηκολούθησαν αίγλη·

καί ως λύχνον κρατούντες αυτόν,

δι' αυτού ηρεύνων κραταιόν άνακτα·

καί φθάσαντες τόν άφθαστον, εχάρησαν αυτώ βοώντες·

Αλληλούϊα.Ίδον παίδες Χαλδαίων, εν χερσί της παρθένου,

]τόν πλάσαντα χειρί τους ανθρώπους·

καί δεσπότην νοούντες αυτόν, ει καί δούλου έλαβε μορφήν,

έσπευσαν τοις δώροις θεραπεύσαι, καί βοήσαι τή ευλογημένη·

χαίρε αστέρος αδύτου μήτηρ

χαίρε αυγή μυστικής ημέρας

χαίρε της απάτης τήν κάμινον σβέσασα

χαίρε της Τριάδος τους μύστας φωτίζουσα

χαίρε τύρρανον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής

χαίρε Κύριον Φιλάνθρωπον επιδείξασα Χριστόν

χαίρε η της βαρβάρου λυτρουμένη θρησκείας

χαίρε η του βορβόρου ρυομένη των έργων

χαίρε πυρός προσκύνησιν παύσασα

χαίρε φλογός παθών απαλλάττουσα

χαίρε πιστών οδηγέ σωφροσύνης

χαίρε πασών γενεών ευφροσύνη

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Κήρυκες θεοφόροι, γεγονότες οι Μάγοι,

υπέστρεψαν εις τήν Βαβυλώνα·

εκτελέσαντές σου τόν χρησμός,

καί κυρήξαντές σε τόν Χριστόν άπασιν,

αφέντες τόν Ηρώδην ως ληρώδη, μή ειδότα ψάλλειν·

Αλληλούϊα.Λάμψας εν τή Αιγύπτω, φωτισμόν αληθείας,

εδίωξας του ψεύδους το σκότος·

τα γαρ είδωλα ταύτης Σωτήρ, μή ενέγκαντά σου τήν ισχύν πέπτωκεν,

οι τούτων δε ρυσθέντες, εβόων πρός τήν Θεοτόκον

χαίρε άνόρθωσις των ανθρώπων

χαίρε κατάπτωσις των δαιμόνων

χαίρε της απάτης τήν πλάνην πατήσασα

χαίρε των ειδώλων τόν δόλον ελέγξασα

χαίρε θάλασσα ποντίσασα Φαραώ τόν νοητόν

χαίρε πέτρα η ποτίσασα τους διψώντας τήν ζώην

χαίρε σκέπη του κόσμου πλατυρέρα νεφέλης

χαίρε τροφή του Μάννα διάδοχε

χαίρε τρυφής αγίας διάκονε

χαίρε η γή της επαγγελίας

χαίρε εξ ης ρέει μέλι καί γάλα

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Μέλλοντος Συμεώνος,

του παρόντος αιώνος,

μεθίστασθαι του απατεώνος,

επεδόθης ως βρέφος αυτώ, αλλ' εγνώσθης τούτω καί Θεός τέλειος·

διόπερ εξεπλάγη σου τήν άρρητον σοφίαν κράζων·

Αλληλούϊα.Νέαν έδειξε κτίσιν, εμφανίσας ο Κτίστις,

ημίν τοις υπ' αυτού γενομένοις·

εξ απόρου βλαστήσας γαστρός, καί φυλάξας ταύτη ώσπερ ην άφθορον,

ίνα το θαύμα βλέποντες, υμνήσωμεν αυτήν βοώντες·

χαίρε το άνθος της αφθαρσίας

χαίρε το στέφος της εγκρατείας

χαίρε αναστάσεως τύπον εκλάμπουσα

χαίρε των αγγέλων τόν βίον εμφαίνουσα

χαίρε κυοφορούσα οδηγόν πλανωμένοις

χαίρε απογεννώσα λυτρωτήν αιχμαλώτοις

χαίρε Κτιστού δικαίου δυσώπησις

χαίρε πολλών πταιόντων συγχώρησις

χαίρε στολή των γυμνών παρρησίας

χαίρε στοργή πάντα πόθον νικώσα

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Ξένον τόκον ιδόντες, ξενωθώμεν του κόσμου,

τόν νουν εις ουρανόν μεταθέντες·

διά τούτο γαρ ο υψηλός Θεός, επί γης εφάνη ταπεινός άνθρωπος,

βουλόμενος ελκύσαι πρός το ύψος, τους αυτώ βοώντας·

Αλληλούϊα.Όλος ην εν τοις κάτω, καί των άνω ουδόλως,

απήν ο απερίραπτος Λόγος·

συγκατάβασις γαρ θεϊκή, ου μετάβασις δε τοπική γέγονε,

καί τόκος εκ Παρθένου θεολήπτου, ακουούσης ταύτα·

χαίρε Θεού αχωρήτου χώρα

χαίρε σεπτού μυστηρίου θύρα χαίρε των απίστων αμφίβολον άκουσμα

χαίρε των πιστών αναμφίβολον καύχημα

χαίρε όχημα πανάγιον του επί των Χερουβίμ

χαίρε οίκημα πανάριστον του επί των Σεραφίμ

χαίρε η ταναντία εις ταυτό αγαγούσα

χαίρε η παρθενίαν καί λοχείαν ζευγνύσα

χαίρε δι ης ελύθη παράβασις

χαίρε δι ης ηνοίχθη Παράδεισος

χαίρε η κλεις της Χριστού Βασιλείας

χαίρε ελπίς αγαθών αιωνίων

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Πάσα φύσις Αγγέλων, κατεπλάγη το μέγα,

της σης εναθρωπίσεως έργον·

τόν απρόσιτον γάρ ως Θεόν,

εθεώρει πάσι προσιτόν άνθρωπον,

ημίν μεν συδιάγοντα, ακούοντα δε παρά πάντων ούτως·

Αλληλούϊα.Ρήτορας πολυφθόγους, ως ιχθύας αφώνους,

ορώμεν επί σοι Θεοτόκε·

απορούσι γαρ λέγειν το πώς καί Παρθένος μένεις καί τεκείν ίσχυσας·

ημείς δε το μυστήριον θαυμάζοντες, πιστώς βοώμεν·

χαίρε σοφίας Θεού δοχείον

χαίρε προνοίας αυτού ταμείον

χαίρε φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα

χαίρε τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα

χαίρε ότι εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί

χαίρε ότι εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί

χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα

χαίρε των αλιέων τας σαγήνας πληρούσα

χαίρε βυθού αγνοίας εξέλκουσα

χαίρε πολλούς εν γνώσει φωτίζουσα

χαίρε ολκάς των θελόντων σωθήναι

χάιρε λιμήν των του βίου πλωτήρων

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Σώσαι θέλων τόν κόσμον, ο των όλων κοσμήτωρ,

πρός τούτον αυτεπάγγελτος ήλθε·

καί ποιμήν υπάρχων ως Θεός, δι ημάς εφάνη καθ' ημάς άνθρωπος·

ομοίω γάρ το όμοιον καλέσας, ως Θεός ακούει·

Αλληλούϊα.Τείχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε,

καί πάντων των εις σε προστρεχόντων·

ο γαρ του ουρανού καί της γης, κατεσκεύασέ σου,

καί πάντας σοι προσφωνείν διδάξας·

χαίρε η στήλη της παρθενίας

χαίρε η πύλη της σωτηρίας

χαίρε αρχηγέ νοητής αναπλάσεως

χαίρε χορηγέ θεΪκής αγαθότητος

χαίρε συ γάρ ανεγέννησας τους συλληφθέντας αισχρώς

χαίρε συ γαρ ενουθετησας τους συληθέντας τόν νούν

χαίρε η τόν σπορέα της αγνείας τεκούσα

χαίρε παστάς ασπόρου νυμφεύσεως

χαίρε πιστούς Κυρίω αρμόζουσα

χαίρε καλή κουροτρόφε παρθένων

χαίρε ψυχών νυμφοστόλε αγίων

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Ύμνος άπας ηττάται, συνεκτείνεσθαι σπεύδων,

τω πλήθει των πολλών οικτιρμών σου·

ισαρίθμους γαρ τή ψάμμω ωδάς, αν προσφέρωμέν σοι Βασιλεύ άγιε,

ουδέν τελούμεν άξιον, ών δέδωκας ημίν, τοις σοι βοώσιν·

Αλληλούϊα.Φωτοδόχον λαμπάδα, τοις εν σκότει φανείσαν,

ορώμεν τήν αγίαν Παρθένον·

το γάρ άϋλον άπτουσα φως,

οδηγεί πρός γνώσιν θεϊκήν άπαντας,

αυγή τόν νουν φωτίζουσα, κραυγή δε τιμωμένη ταύτα·

χαίρε ακτίς νοητού ηλίου

χαίρε βολίς του αδύτου φέγγους

χαίρε αστραπή τας ψυχάς καταλάμπουσα χαίρε ως βροντή τους εχθρούς καταπλήττουσα

χαίρε ότι τόν πολύφωτον ανατέλλεις φωτισμόν

χαίρε ότι το πολύρρυτον αναβλύζεις ποταμόν

χαίρε της κολυμβύθρας ζωγραφούσα τόν ρύπον

χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν

χαίρε κρατήρ κιρνών αγαλλίασιν

χαίρε οσμή της Χριστού ευωδίας χαίρε ζωή μυστικής ευωχίας

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Χάριν δούναι θελήσας, οφλημάτων αρχαίας,

ο πάντων χρεωλύτης ανθρώπων, επεδήμησε δι εαυτού,

πρός τους αποδήμους της αυτού χάριτος·

καί σχίσας το χειρόγραφον,

ακούει παρά πάντων ούτως·

Αλληλούϊα.Ψάλλοντές σου τόν τόκον, ανυμνούμεν σε πάντες,

ως έμψυχον ναόν Θεοτόκε·

εν τή ση γαρ οικήσας γαστρί,

ο συνέχων πάντα τή χειρί Κύριος ηγίασεν,

εδόξασεν, εδίδαξεν βοάν σοι πάντας·

χαίρε σκηνή του Θεού καί Λόγου

χαίρε αγία αγίων μείζων

χαίρε κιβωτέ χρυσωθείσα τω Πνεύματι

χαίρε θησαυρέ της ζωής αδαπάνητε

χαίρε τίμιον διάδημα βασιλέων ευσεβών

χαίρε καύχημα σεβάσμιον ιερέων ευλαβών

χαίρε της Εκκλησίας ο ασάλευτος πύργος

χαίρε της βασιλείας το απόρθητον τείχος

χαίρε δι ης εγείρονται τρόπαια

χαίρε δι ης εχθροί καταπίπτουσι

χαίρε χρωτός του εμού θεραπεία

χαίρε ψυχής της εμής σωτηρία

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.Ώ πανύμνητε Μήτερ,

η τεκούσα τόν πάντων Αγίων αγιώτατον Λόγον (εκ γ')

δεξαμένη τήν νυν προσφοράν, από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας·

καί της μελλούσης κολάσεως, τους συμβοώντας·

Αλληλούϊα.Κοντάκιον

Ήχος πλ. δ'. Τή υπερμάχω.

Τή υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια

Αναγράφω σοι η πόλις σου Θεοτόκε.

Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον

Εκ παντίων μέ κινδύνων ελευθέρωσον

Ίνα κράζω σοι·

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.


.....ιδού μυστήριον υμίν λέγω
πάντες μεν ου κοιμηθησόμεθα,
πάντες δε αλλαγησόμεθα,
εν ατόμω, εν ριπή οφθαλμού,
εν τη εσχάτη σάλπιγγι
σαλπίσει γαρ,
και οι νεκροί εγερθήσονται άφθαρτοι,
και ημείς αλλαγησόμεθα......

.....ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι
εις την παρουσία του Κυρίου
ου μη φθάσωμεν τους κοιμηθέντας
ότι αυτός ο Κύριος εν κελεύσματι,
εν φωνή αρχαγγέλου
και εν σάλπιγγι Θεού καταβήσεται απ ουρανού,
και οι νεκροί εν Χριστώ αναστήσονται πρώτον,
έπειτα ημείς οι ζώντες οι περιλειπόμενοι
αμα συν αυτοίς αρπαγησόμεθα εν νεφέλαις
εις απάντησιν του Κυρίου εις αέρα,
και ούτω πάντοτε συν Κυρίω εσόμεθα......


Τιμή: 7€ Παραγγελίαcreated by: 1024